Vanaf Parijs Orly Airport naar de stad

Parijs Orly Airport is een vliegveld dat 13 kilometer ten zuiden van het centrum van Parijs ligt. Het vliegveld wordt gezien als de tweede luchthaven van Parijs. Gekeken naar het aantal binnenlandse vluchten is vliegveld Orly de grootste airport van Frankrijk. Parijs Charles de Gaulle is nog steeds het grootste in aantallen passagiers van vliegvelden in Frankrijk. Charles de Gaulle vervoert zo’n 70 miljoen passagiers per jaar, tegenover 32 miljoen dat Parijs Orly Airport vervoert.

Parijs Orly Airport

Orly is een basis van Transavia France, maar ook van Air France, Corsair International en Hop!, de regionale lowcost dochter van Air France. Orly Airport bestaat uit een zuid en west terminal, met de naam Orly Sud en Orly Ouest. Een shuttletrein die gratis is, verbindt deze twee terminals. Vliegveld Orly staat in verbinding met autosnelweg A106, je kunt het met de auto daarom gemakkelijk bereiken. Bedenk wel dat parkeren op Orly Airport heel duur is.

Transport Parijs Orly Airport naar centrum Parijs

Je kunt vanaf Orly Airport naar het centrum van Parijs met de taxi. Een taxiritje kost zo’n 45 euro, en duurt ongeveer een half uur. Het zakencentrum van Parijs is bereikbaar voor ongeveer 60 euro en duurt zo’n 5 minuten langer. Je kunt ook met de trein of met de metro. Neem de shuttlebus station Antony en dan de trein. De treinen gaan bijvoorbeeld naar Gare du Nord of Luxembourg. Een rittencombinatie Orlyval + RER kost 12 euro per persoon, de reistijd is ongeveer 27 minuten naar het centrum van Parijs. Je kunt ook via Orly Sud met tram 7 of bus 183 naar de stad te gaan. Beide opties kosten vanaf Orly Sud zo’n 2 euro. De reistijden zijn echter wel significant langer. Ten slotte is er ook de Orlybus welke je in 30 minuten naar de stad brengt voor 8 euro.

Leave a Comment