Parijs

 

parijs bij nacht

 Shopliefhebbers

Parijs is een geweldige stad er is voor iedereen wel iets te doen. Ben je gek op winkelen, dan moet je zeker een kijkje nemen op Champs Elysées, de duurste winkelstraat van Europa. Als je niet het budget hebt om hier te shoppen, dan kun je er ook prima terecht voor een hapje of drankje. Het kijken naar alle prachtige winkels is ook al de moeite waard. Vooral rond de kerst, want dan is deze straat prachtig versierd. Verder kun je naar het wereldberoemde La Fayette, Printemps en winkelcentrums. Daarnaast zijn er nog veel marktjes te vinden.

Cultuureiffel toren

In Parijs is voldoende te doen voor cultuurliefhebbers. Er zijn veel uitgaansgelegenheden zoals het wereldberoemde Moulin Rouge. Op het gebied van architectuur staat de Eiffeltoren uiteraard letterlijk en figuurlijk bovenaan. Met zijn 325 meter hoogte is het het hoogste gebouw van Parijs. Je vindt in de stad veel oude gebouwen en bouwwerken. Naast de Eiffeltoren zijn de Arc de Triomphe en de Notre-Dame het bekendst. Ook voor kinderen is deze kerk een leuke bezienswaardigheid omdat ze dit mogelijk herkennen van de film “de klokkenluider van de Notre-Dame”

Disney_castle_parisDisneyland

Als je met kinderen naar Parijs gaat kan uiteraard een bezoek aan Disneyland niet uitblijven. Als je zonder kinderen gaat eigenlijk ook niet. Het park ligt eigenlijk niet in Parijs maar 35 kilometer ervandaan. Het park bestaat uit twee themaparken, Disneylandpark en Walt Disney Studios Park. Daarnaast zijn er 7 hotels op het resort. Het park is goed te bereiken per auto, OV en vliegtuig.

Vervoer

Parijs is op verschillende manieren goed te bereiken. In de regio liggen 4 vliegvelden. De meeste budgetmaatschappijen bieden vluchten aan naar Parijs. Daarnaast kun je vanuit Nederland prima met de trein naar Parijs reizen, je pakt dan de Thalys vanaf Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. De reis duurt ongeveer 3,5 uur. Voordeel van met de trein reizen is dat je meteen midden in de stad aankomt. Het is aan te raden om je tickets vroeg te boeken, dan zijn ze vaak goedkoper. Je kunt natuurlijk ook met de auto, de reistijd vanaf Amsterdam is dan ongeveer 5 uur.

Leave a Comment