Normandië

mont saint michel

Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk en is vooral bekend van de bekende geschiedenisverhalen. Maar tegenwoordig is de streek vooral bekend als vakantiebestemming. Er zijn veel campings in de regio maar je kunt uiteraard ook terecht in een hotel of vakantiehuis.

Wat is er te doen?

Op 6 juni 1944 was het D-Day, op die dag kwamen de geallieerde troepen aan land in Normandië. Veel steden raakten toen erg beschadigt en werden later weer heropgebouwd. Ben je geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog, dan moet je zeker een keer naar dit gebied. Onder andere naar de landingsplaatsen van D-day op de stranden en een oorlogsmuseum.

Ben je niet zo geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog, dan is er nog veel meer te doen. Je kunt Mont Saint- Michel bezoeken, dit is een klein schiereilandje voor de kust waarop een abdij uit het jaar 700 staat. Er wonen ongeveer 43 inwoners. Bezoek ook eens het huis van de Franse schilder Monet. Daarnaast is er een dierentuin, zijn er veel musea en kun je er goed varen en kanoën. De streek leent zich ook perfect voor mooie wandeltochten en fietsroutes.

Leave a Comment