Handige tips als je naar Frankrijk gaat vliegen

Natuurlijk wil je zorgeloos naar je vakantiebestemming in Frankrijk kunnen vliegen, wanneer je een vakantie naar dit Bourgondische land hebt geboekt. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor jou op een rijtje gezet, zodat je met een gerust hart het vliegtuig in kunt stappen.

De voordeligste vliegtickets boeken

Waarom teveel geld betalen voor een vliegticket wanneer dat niet nodig is? Tickets vergelijken via een vergelijkingswebsite is aan te raden wanneer je voordelig naar Frankrijk wilt vliegen. Je vindt daar eveneens mooie hotels, of je kunt er gemakkelijk een auto huren voor tijdens je vakantie. Ook de juiste bagage is belangrijk, kijk bijvoorbeeld bij Bagageonline voor goede koffers.

Welke regels gelden er voor koffers in het vliegtuig?

Met betrekking tot de koffers hanteren vliegmaatschappijen over het algemeen dezelfde regels. Zo mag je 1 stuk handbagage meenemen zoals bijvoorbeeld een rugzak en bijvoorbeeld een handtas of laptop.  Bij zowel KLM als Air France mag het gewicht van je koffer in het bagageruim niet meer dan 23 kilo bedragen. Kijk op de website van Schiphol voor meer informatie over de regels voor bagage.

Vlieg je met een low-budget vliegmaatschappij naar je vakantiebestemming? Check dan vooraf de website van de vliegmaatschappij waar je alle regels en voorwaarden kunt terug vinden.

Bagage

Een officieel identiteitsbewijs is noodzakelijk in Frankrijk

Wat is een vakantie zonder een goed paspoort? Het is verplicht om deze bij je te hebben wanneer je de grens overgaat. Natuurlijk is een identiteitskaart ook geldig. Deze moet in elk geval geldig zijn tot na je verblijf in Frankrijk. Is dit niet zo, ga dan zo snel mogelijk langs bij de gemeente om het identiteitsbewijs te laten verlengen. Houd rekening met langere wachttijden wanneer je dit net voor de vakantie wilt regelen.

Genoeg zaken dus die je op orde dient te hebben voordat je naar Frankrijk vertrekt en van een heerlijke vakantie kunt gaan genieten.

Leave a Comment