De mooiste 5 routes voor je vakantie in Frankrijk!

Een wandelreis door het mooie Frankrijk is een vakantie die je hoe dan ook niet snel zal vergeten. Lekker actief bezig zijn in een prachtige omgeving. Te voet ontdek je dan ook de mooiste plekjes en uitkijkplaatsjes, en omdat je zo dicht bent met de natuur, kun je ultiem genieten. Hieronder volgen dan ook de vijf mooiste routes voor je vakantie in Frankrijk.

1. Normandië

Alle reisfanaten zouden eens route GR21 door Normandië moeten wandelen. Deze route is te vinden in het noordwesten van Frankrijk en speelt zich vooral af langs de kust. Maar dan hebben we het niet over zomaar een kust, maar over de krijtrotsen van Normandië. Aan de ene kant kun je genieten van de prachtige kustlijn, en aan de andere kant zie je groene uitgestrekte weides. Op het eind kom je een badplaats tegen waar je een duik kunt nemen in de zee en lekker een terrasje kunt pakken.

2. Bourgondië

Ook Bourgondië kent prachtige wandelroutes, waaronder route GRP Tour du Morvan. Bourgondië en wijn kun je haast niet los van elkaar noemen. Tijdens deze route zal je dan ook onnoemelijk veel wijnvelden tegen komen. Daarnaast kom je verschillende meren tegen, maar ook een aantal prachtige bossen. Wanneer je je bij een van de meren bevindt kun je haast denken dat je op vakantie bent in Scandinavië, zo ruig is deze natuur. Wanneer je besluit deze route te lopen, sla dan zeker de Gorge de la Canche niet over!

3. Hautes-Alpes

Wie wel van een uitdaginkje houdt, zou route GR 58 Tour de Queyras eens moeten proberen. Deze route wordt over het algemeen niet als bepaald makkelijk beschouwd, maar daar staat wel een prachtige omgeving tegenover. Er zijn tijdens de route veel hoogteverschillen, maar gelukkig zijn er ook veel glooiende gebieden. De totale route gaat over negen bergpassen, waardoor je tussendoor een afwisselende en indrukwekkende natuur te zien krijgt.

4. Corsica

Corsica staat bekend als een prachtig eiland, dus je kan je voorstellen dat hier ook hele mooie wandelroutes te vinden zijn. Vooral in de lente wanneer alles in bloei staat is het eiland adembenemend. Één van deze routes is route Mare e Mare Sud. Deze route is niet heel zwaar, waardoor je fijn kunt wandelen. De route begint in het oosten en werkt zich langzaam naar het westen. Je begint de route in een prachtige bosrijke omgeving, vervolgens wandel je langs het Massief van Bavella en je eindigt bij de azuurblauwe zee.

5. Auvergne

Route GR 65 Via Podiensis, deze route wordt door sommigen gezien als de mooiste pelgrimsroute. Het eindpunt van deze pelgrimsroute, net als alle andere pelgrimsroutes, is Santiago de la Compostella. De Via Podiensis is een populaire route, waardoor je onderweg ook goede voorzieningen tegenkomt. Dit is natuurlijk altijd fijn en praktisch. Verder kom je onderweg wederom de mooiste natuur tegen. Het beginpunt is de Notre Dame van Le Puy-enVelay in de Auvergne.

Leave a Comment