De leukste vakantieplekken in Zuid-Frankrijk

Frankrijk behoort tot de top leukste vakantielanden van Europa. Dit is niet gek. Het land heeft zo ontzettend veel te bieden. In het zuiden van Frankrijk alleen al heb je verschillende gebieden en steden. Voor ieder wat wils dus.

Franse Alpen

Ben je fan van mooie uitzichten, prachtige berglandschappen en ben je een actieveling? Dan zijn de Franse alpen de ideale plek voor jou in het zuiden van Frankrijk. Wanneer je op vakantie gaat in de Franse Alpen moet je zeker in de buurt van de Mont Blanc vestigen. Dit is de hoogste berg van Frankrijk, en de meest bekende berg van de Alpen in het algemeen. In het gebied rondom de Mont Blanc kun je fantastische wandelingen maken, of kun je er gaan skiën op skivakantie. Wanneer je dus fan bent van activiteiten kun je het beste hier een Vakantiehuis Zuid Frankrijk huren of kopen. Dan kun je er genieten in de winter én in de zomer.

Strandvakantie

Wanneer je fan bent van een lekkere relaxvakantie met veel zon en mooie stranden is Zuid-Frankrijk wederom een goede optie. Zuid-Frankrijk biedt namelijk vele mooie stranden en stadjes aan de kust. Veel mensen bestempelen Paloma Beach als het mooiste strand van Zuid-Frankrijk. Het strand is half zandstrand en half kiezenstrand, ideaal als je met je familie gaat en de ene helft van het gezin graag naar zandstranden gaat, en de andere helft van het gezin graag naar kiezelstranden gaat. De zee aan dit strand is prachtig helderblauw. Als je van snorkelen houdt zit je hier helemaal goed. Een andere ideale plek om te vestigen aan de kust is in het dorpje Théoule sur-Mer. Dit is een schattig, romantisch dorpje waaraan een rustig strand ligt. Ideaal als je wilt relaxen zonder teveel drukte om je heen.

Stedentrip

Houd je er van om vooral veel rond te wandelen en veel te bezichtigen. Dan is Zuid-Frankrijk ook ideaal voor een stedentrip. De bekendste stad in Zuid-Frankrijk is Marseille. Het grootste kenmerk van deze stad is de oude haven, die al gebouwd werd in de tijd van de Grieken rond 600 voor christus. Ook is het een grote aanrader om naar het Musée de la Marine te gaan wanneer je Marseille bezoekt. In dit museum leer je over de geschiedenis van de scheepvaart van de stad. Nog een plek die je absoluut niet mag missen in Marseille is de Cathédrale de la Major. Deze prachtige kathedraal is de parel van de stad. Kortom; ben je fan van kunst en cultuur, bezoek dan Marseille.

Leave a Comment