5 bestemmingen in Frankrijk die je bezocht moet hebben

Frankrijk geldt als een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Dit land heeft een verschrikkelijk diverse natuur, een afwisselend klimaat en de mooiste campings. Campings in Frankrijk trekken jaarlijks miljoenen Nederlanders. Niets lekkerder als heerlijk ontspannen kamperen in een van de vele prachtige Franse bestemmingen. Natuurlijk zijn er ontiegelijk veel mooie plekjes in Frankrijk, maar welke Franse bestemmingen springen er nu echt uit? Wij hebben 5 Franse bestemmingen op een rijtje gezet die je bezocht moet hebben!

1.      De Bourgogne

De Franse streek Bourgogne heeft eigenlijk alles wat je van een Franse bestemming verwacht. Hier worden de lekkerste wijnen geproduceerd, kun je heerlijk kaas eten en het landschap is adembenemend mooi. De Bourgogne ligt in het midden van Frankijk, ten zuidoosten van Parijs. Deze streek is ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers. Je vindt in de Bourgogne maar liefst 4.000 kilometer aan bewegwijzerde wandel- en fietspaden.

2.      De Franse Alpen

Als natuurliefhebber moet je de Franse Alpen beslist een keer bezocht hebben. Deze streek is populair in zowel de zomer als in de winter. In de winter kun je hier geweldig skiën en zomers kun je prachtig kamperen in de Franse Alpen. Net als in de Bourgogne kun je hier prachtig wandelen en vindt je er veel Nationale parken. Het hoogste punt is uiteraard het topje van de Mont Blanc. De top ligt op 4.810 meter hoogte en deze kun je onder begeleiding van een ervaren gids beklimmen.

3.      Côte d’Azur

Naast natuurgebieden vindt je in Frankrijk ook prachtige plekken aan de kust. De Côte d’Azur is een van deze plekjes. Deze kust ligt aan de Franse middellandse Zee en de stranden hier trekken jaarlijks vele zontoeristen van over de hele wereld. Ook wijnliefhebbers komen hier aan hun trekken. Want de beroemde Provençaalse Rosés komen hiervandaan.

cote d azur frankrijk

4.      De Pyreneeën

Dit gigantische gebergte ligt op de grens van Spanje en Frankrijk. De Pyreneeën worden gezien als een van de indrukwekkendste bergketens van Europa. Deze bergen zijn zo’n 50 miljoen jaar geleden ontstaan en dit gebied is in de loop der tijd behoorlijk veranderd. Zo zijn er imposante canyons ontstaan. Wandelliefhebbers komen hier aan hun trekken, maar ook andere natuurfanaten zullen een geweldige vakantie hebben in de pyreneeën.

5.      Normandië

In het Noorden van Frankijk vind je de streek Normandië. Deze streek staat vooral bekend om zijn indrukwekkende kustlijn met ruige rotsen en prachtige kustdorpjes. Hoogtepunt van deze streek is de fameuze Mont Sain-Michel. Boven op deze gigantische rots staat een indrukwekkende Middeleeuwse abdij. Daarnaast vind je in Normandië ook een stukje wereldgeschiedenis. Je kunt namelijk de beroemde invasiestranden van D-day bezoeken die verspreid liggen over de kust.

Wat is volgens jou de mooiste bestemming in Frankrijk? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Leave a Comment